Disc golf

Het nieuwe spel!

Sinds enige tijd biedt Hondsbossche Events een verrassende nieuwe groepsactiviteit aan, het Disc-Golf. Dit spel met frisbees is fantastisch om te doen voor iedereen. Er is een parcours uitgezet met 18 holes, in de Schoorlse duinen.

Wat is dat?

Disc-Golf lijkt op het traditionele golf, maar in plaats van een balletje, wordt er met een disc/frisbee gespeeld. De ‘hole’ bestaat uit een basket: een stalen mand met kettingen. Het is de bedoeling dat je de disc/frisbee met zo min mogelijk worpen in de basket werpt. Als dat gelukt is, mag je naar de volgende hole. Je kunt disc golf dus ook prima beschouwen als frisbee golf.

Clinic

Het discgolf programma start met een clinic. Je leert daarin de spelregels van frisbee golf kennen en de werptechniek. Je oefent met een gewone frisbee, nadat we in teams verdeeld zijn speel je verder met een discgolf frisbee, oftewel een driver. Ik begeleid jullie langs het parcours en degene die het parcours met de minste worpen aflegt, wint.

Informatie

test

Organisator: Hondsbossche Events Voorzieningen: Toiletten, gelegenheden voor eten en drinken. Contact: Jan van Asseminfo@hondsbossche-events.nlContactformulier+31 655330015

Boekingsformulier

Met dit boekingsformulier kunt u direct via iDEAL betalen.

Boek Direct

Bent u een ervaren disc golfer?

Ben je een ervaren disc golfer en beschik je over je eigen discs om mee te spelen? Dan kun je ook gebruik maken van ons unieke 18-holes parcours in de Schoorlse duinen.

Lees hier meer over de mogelijkheden

Parcours agenda

Het parcours van Disc Golf Schoorl doorloopt een veelzijdig landschap dat de route extra uitdagend maakt. De start is in het midden van een diepe zandkuil. Vervolgens passeer je een 30 meter hoog uitzichtpunt, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Daarna loopt het traject door een bos en een gebied met stuifduinen. Via een zandvlakte bereik je tenslotte het startpunt weer. Je hebt dan ongeveer 2 kilometer afgelegd in twee uur tijd.

Het spel kan door iedereen gespeeld worden, in groepsverband met b.v. uw bedrijf, familie of vriendengroep. Maar ook als individu is dit een sportieve uitdaging.

Data 2022

De datums zijn binnenkort beschikbaar.