• Discgolf

  Een verrassende nieuwe groepsactiviteit!

  Meer info Boek direct
 • Natuurexcursies

  Ontdek de prachtige natuur in onze regio!

  Meer info
 • Kofferbakmarkten

  Ontspannen en gezellig!

  Meer info
 • Markten

  Eten en winkelen!

  Meer info
 • Vers gerookte vis

  Elk weekend vers gerookte vis!

  Meer info

Natuurwerkdag

NATUURWERKDAG IN DE SCHOORLSE DUINEN

Hondsbossche Events biedt in samenwerking met Staatsbosbeheer, een nieuw, actief en gezellig groepsprogramma aan: de Natuurwerkdag.

GROEPSGROOTTE

Minimaal 15 personen

TIJDSDUUR

Het programma duurt een dagdeel. Bijvoorbeeld van 9.00 tot 13.00 uur, of van 13:00 tot 17:00 uur inclusief een koffie/theepauze en een picknick ter plaatse.

BESCHIKBAARHEID

Gedurende het hele jaar met uitzondering van de zon- en feestdagen. Bij voorkeur buiten het broedseizoen (15 maart – 15 juli).

TARIEVEN VANAF 15 PERSONEN

Natuurwerk inclusief koffie/thee en picknick € 30,00 p.p.

ACTIVITEIT

We trekken de duinen en de heide in om jonge boompjes (zaailingen) te verwijderen en zo zorgen we er voor dat deze heidevelden in stand blijven, en niet in bos veranderd. U wordt ontvangen op een van de parkeerplaatsen aan de rand van het duingebied. Vandaar vertrekken we naar het werkterrein. In de schaftwagen “de Kleine Corsicaan” krijgt u uitleg over de werkwijze onder het genot van een kop thee of koffie. We werken met gereedschap van Staatsbosbeheer zoals een beugelzaag, snoeischaar, steekschep en natuurlijk handschoenen.

DAGARRANGEMENT MET DISC GOLF

U kunt naast het natuurwerk kiezen voor een aanvullend programma. Wij bieden daartoe een unieke spelactiviteit aan: het Disc-Golf. Disc-Golf is de frisbee variant van het bekende golfspel. Dit wordt gespeeld in en rond een oude zandafgraving in de Schoorlse duinen, de Groeter Zandgat. Na een korte instructie speelt u het 18 holes parcours; per equipe van 4 personen bewandelt u gezellig gedurende 3 uur het parcours, genietend van de vele uitzichten van dit uitzonderlijke gebied. Als afsluiting een drankje in de plaatselijke horeca met een etentje of een gezellige barbecue.